Er gebeurt veel in District U

Auditorium+Gallery, pop-up restaurant de Brandweerkazerne en het studentencomplex

DSC03711lighter
DSC03645
DSC03601

Naast de nieuwe website van de gebiedsontwikkeling die live is gegaan, worden de eerste tekenen van een nieuwe stadsbuurt steeds zichtbaarder.

Vorige week hebben we de projectlocatie en het Auditorium+Gallery bezocht (het voormalige auditorium van het Unilever-complex). Momenteel zijn we bezig met het ontwerpen van een plan om dit centraal gelegen gebouw om te vormen tot een "gebruiksmachine" als een katalysator voor District U. Het moet een aantrekkelijke openbare bestemming worden: voor degenen die in District U wonen en werken, maar ook voor de bredere stad. Een mix van functies en programma's zorgt voor de activering van de ruimte en de aantrekkingskracht op verschillende doelgroepen: doordeweeks en in het weekend, overdag en 's avonds. Denk aan een laagdrempelige horecagelegenheid, gecombineerd met een katalysator voor openbare ruimte en evenementen, een plek voor conferenties en gedeelde werkplekken.

IMG 20230711 144051437 HDR
DSC03650
DSC03646

Omdat het gebied al bewoond is en we niet kunnen en willen wachten, heeft District NU de oude brandweerkazerne omgetoverd tot een uniek pop-up restaurant als voorloper van Auditorium+Gallery. Het idee achter placemaking is dat het al een fijne plek is tijdens de bouwperiode en niet wordt ervaren als een bouwplaats. Op die manier is het moeilijk voor te stellen dat je hier later comfortabel kunt wonen. Verschillende activiteiten worden hier georganiseerd voor en door de nieuwe en bestaande bewoners van het gebied. Het is de plek waar bewoners elkaar ontmoeten, comfortabel kunnen werken op hun laptops, een biertje kunnen drinken en van een geweldige band kunnen genieten.

DSC03668
DSC03666
DSC03667

Tot slot zagen we dat de Fairland Studios (318 tijdelijke studentenwoningen) nu volledig zijn toegeƫigend door de nieuwe bewoners. Het wasgoed hangt buiten, bewoners zitten in de zon op stoelen en banken, en de barbecue staat nog buiten van het diner van de vorige dag. Joren Joshua en Riceauhebben beiden kleurrijke muurschilderingen gemaakt die het verhaal van het gebied goed vertellen.