TOUR: Fiets mee door de toekomst van de Oostflank

Zie het gebied door de ogen van de ontwerpers en beleidsmakers achter de ontwikkelvisie (onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand)

RAZ 20230316 LOLA SFNR P5under4mb

In de Oostflank worden tot 2040 30.000 nieuwe woningen en banen gecreëerd. Fiets met ons mee en zie de toekomst van het gebied door de ogen van de ontwerpers en beleidsmakers van de onlangs uitgebrachte Ontwikkelvisie. We fietsen van Kralingse Zoom door de Esch en maken de oversteek naar Stadionpark waar het toekomstige treinstation zal zijn. Onderweg zullen Jeroen Zuidgeest, en Dries Zimmermann en Jeroen van Kesteren van de Gemeente Rotterdam, de visie toelichten aan de hand van toekomstbeelden. De nadruk in deze tour zal liggen op de verstedelijking en de aanpassingen in het netwerk en landschap. We eindigen in een café op Zuid met een gezamenlijk gesprek over de toekomst van het gebied.

Studio for New Realities werkte de afgelopen jaren met de Gemeente Rotterdam aan een integrale ontwikkelvisie en -strategie voor de verstedelijkingsopgave in de zone van de Alexanderknoop naar Zuidplein. In de Oostflank liggen kansen om een groot deel van de verstedelijkingsopgave van Rotterdam te realiseren, met als aanjagers een nieuwe hoogwaardige OV-verbinding, de stadsbrug en een nieuw station Stadionpark. Het gebied wordt ontwikkeld als een collectie van leefbare buurten met ieder een eigen identiteit. Met meer samenhang en sterke centra, beter ingebed in en verbonden met de rest van de stad. De ontwikkeling van de Oostflank maakt de verbinding tussen Noord en Zuid sterker, maar zorgt ook voor een betere relatie tussen Oost en het centrum. Middels 'goede groei' wordt toegewerkt naar economische, sociale en ruimtelijke meerwaarde en naar een meer duurzame en veerkrachtige stad.

Wanneer: dinsdag 27 juni, 15:00-18:00
Route:
de precieze route en tussenstops worden na inschrijving met deelnemers gedeeld (maximaal 30 deelnemers)
Aanmelden:
stuur een mail naar studio@newrealities.eu
Voertaal: Nederlands