Project Rotterdam

Rotterdam, Nederland

Projectgegevens

De populariteit van Rotterdam groeit, getuige de stijging op verschillende ranglijsten en het aantal publicaties. Er is echter geen reden tot zelfgenoegzaamheid, aangezien de stad voor enorme uitdagingen staat om zich te ontwikkelen tot een competitieve, aantrekkelijke, inclusieve en veerkrachtige stad. De studio is gericht op het definiëren van ruimtelijke niet-geadresseerde projecten, die grote potentie of risico's hebben, het oproepen tot bewustwording om oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde en lokale urgenties, en het vertalen naar strategieën voor de 'upgrade' van de stad.

Een groep studenten evalueerde de 'Kaart van de Stad', zoals ontwikkeld door de gemeente in 2015, en definieerde een bijgewerkte 'Nieuwe Kaart van de stad', gebaseerd op krachten die de stad beïnvloeden.

Zij ontwikkelden een reeks ontwikkelingsstrategieën en programmatische scenario's voor over het hoofd geziene en / of ongebruikte gebieden die een grote bijdrage kunnen leveren aan de 'upgrade' van de stad. Deze zouden kunnen leiden tot een reeks Grand Projects. De doelstelling van deze studie is om een actieplan te ontwikkelen voor de stad Rotterdam, vertaald in programma en concrete voorstellen voor gebiedsontwikkeling.

Mentoren onderzoek- en ontwerpstudio Jeroen Zuidgeest en Jean-Paul Hitipeuw (Urban CODES) Input lab onderzoek / design brief David Dooghe Input lab Communicatie / data visualisatie Kersten Nabielek Jaar 2016 - ongoing Status Ongoing