Sioux Tech Campus

Eindhoven, Nederland

Projectgegevens

Een 'upgrade' van de Sioux Campus naar een efficiënte en helder georganiseerde werkomgeving, ter ondersteuning van de transitie en verdere ontwikkeling van de organisatie en de ontwikkeling van een aantrekkelijke omgeving, om bestaande en nieuwe werknemers te binden en aan te trekken.

Sioux is world-leading in technologische ontwikkeling, maar kent een generiek en bescheiden uitstraling. Men weet dat er high-end ontwikkelingen gaande zijn, maar waar Sioux voor staat is niet zichtbaar in de omgeving, ingangen, architectuur of interieur, en producten zijn nauwelijks zichtbaar. Verschillende gebouwen (en dus afdelingen) zijn niet verbonden; er is weinig interactie met de omgeving en 'Esp-gemeenschap'. Het vertegenwoordigt niet de trots van de werknemers en de wens om een ​​inspirerende werkomgeving te bieden die voldoet aan de geest en het innovatieve karakter van het bedrijf. Bovendien is Esp een net maar generiek bedrijvenpark, maar het kent geen specifieke ruimtelijke of programmatische kenmerken en samenhang, en is gericht op de auto en zwak verbonden met het openbaar vervoer.

De wens is om een ​​aantrekkelijke, inspirerende omgeving te realiseren om te ontwikkelen, te ontmoeten, te bespreken, te ontspannen, je te concentreren ... binnen en buiten. Met speciale aandacht voor gastvrijheid en ervaring. Om een ​​omgeving te realiseren die de drive van het bedrijf ondersteunt om bij te dragen aan een betere wereld en die de samenwerking tussen afdelingen verbetert – om de Sioux Community fysiek te versterken. Om een ​​omgeving te realiseren waarin medewerkers optimaal worden gefaciliteerd – gedurende 24/7. Met alle bijbehorende services en mogelijk short-stay faciliteiten. Waar de bereikbaarheid optimaal is (bereikbaar met het openbaar vervoer). En helpt bij de ontwikkeling van bedrijvenpark tot stadsdeel.

Een pakket van stevige en herkenbare ingrepen op drie niveaus – interieur, architectuur, stedenbouw (Esp bedrijventerrein) – wordt ingezet, volgens een groeistrategie, zodat de ‘upgrade’ van de bestaande campus stapsgewijs plaats kan vinden. De diversiteit van werkmilieus wordt vergroot, om werkzaamheden en gebruikers optimaal te ondersteunen, met cellen, labs en studios, unieke, proeftuinen voor innovatie, inspirerende plekken voor ontmoeting en ontspanning, ‘etalages’ voor presentaties en ontvangst. En waar ingrepen worden gedaan volgens een activerende architectuur die helpt te focussen, ontwikkelen, innoveren. Hiermee ontstaat een hackable space, die innovatie ondersteunt en representeert waar het bedrijf voor staat.

Rol Masterplanning, visie en strategie Samenwerking Houben Van Mierlo Opdrachtgever Sioux Group B.V. Programma Herontwikkeling, werkplekken Omvang 16 hectare Jaar 2018 - ongoing Status Ongoing